Open

Nieuws

01/12/2023

Nieuwe regels in Duitsland voor winterbanden

Nieuwe regels in Duitsland voor winterbanden
Vanaf 2024 zijn er nieuwe regels van kracht in Duitsland met betrekking tot winterbanden. Onder winterse omstandigheden is het niet langer toegestaan om te rijden met banden die uitsluitend het M+S-symbool dragen. Het vertrouwde 'Modder en Sneeuw'-symbool, hoewel lange tijd een indicator voor wintergeschiktheid, is niet langer voldoende. Vanaf oktober 2024 is het Alpine-symbool verplicht op winterbanden om te waarborgen dat ze voldoen aan de strengere eisen voor winterse omstandigheden.

Historisch gezien werden banden met het M+S-symbool als geschikt beschouwd voor winterse omstandigheden. Echter, omdat dit symbool niet wettelijk beschermd was, werden er nooit specifieke tests uitgevoerd om de wintergeschiktheid te garanderen. Het Alpine-symbool, te herkennen aan een berg met een sneeuwvlok, is wel erkend als het officiële symbool voor winter- en vierseizoensbanden. Dit symbool geeft aan dat de banden zijn getest en goedgekeurd voor gebruik in winterse omstandigheden.

Het negeren van deze nieuwe regels kan leiden tot nare gevolgen. Rijden in winterse omstandigheden met banden die alleen het M+S-symbool dragen, kan resulteren in boetes variërend van 60 tot 120 euro. Bovendien kunnen er bij een ongeval problemen ontstaan met de verzekering. Daarom is het essentieel om tijdig over te stappen op banden met het Alpine-symbool om zowel aan de wettelijke vereisten te voldoen als uw veiligheid op de weg te waarborgen.

Bij Carteam Autoservice Hem staan we klaar om u te helpen bij het kiezen van de juiste winterbanden. Neem contact met ons op voor deskundig advies en ontdek ons assortiment hoogwaardige banden.

CONTACT

Terug naar overzicht